ORDU / ÜNYE - Ünye Fen Lisesi

ÜNYE FEN LİSESİ OKUL KURALLARI (2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI)

1.    Öğrenciler Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğinde belirtilen kendilerinden beklenen davranışları bilir, görev ve sorumluluklarını yerine getirir, disiplin kurallarına uyar.

2.    Öğrenciler İş Sağlığı ve Güvenliği, temizlik ve tasarruf talimatlarına uymakla yükümlüdür. Öğrenciler sıcak içecekleri ve diğer gıdaları sadece kantinde ve okul yemekhanesinde tüketir ve başka herhangi bir alana taşımaz.

3.    Öğrenciler ders başlamadan telefonlarını sınıf için ayrılan kutuya bırakır ve gün boyu telefon kullanmaz.

4.    Öğrenciler okula geldiklerinde tüm derslere geç kalmadan ders öğretmeninden önce girerler.

5.    Öğrenciler derse geç kalmışsa mazeretini belirtir ve ilk derse ilk 20 dk. geç kalmışsa geç kâğıdı alır. İlk 20 dakikadan sonra gelmişse öğrenciye derse kabul kâğıdı verilir. Öğrenci okulu terk etmez.

6.    Öğrenciler izin almadan öğle araları da dahil okulu terk etmez. Ders devam ederken dersten izinsiz çıkmaz.

7.    Dersler devam ederken düzenlenen sosyal, kültürel, sportif, rehberlik ve akademik çalışmalara katılır. Görevlendirilen alandan izinsiz ayrılmaz. İşi biten öğrenci sınıfına döner.

8.    Öğrenciler çevrelerini (sınıf, okul bahçesi, spor alanları, koridor, tuvalet, banyo vb.) temiz ve düzenli tutarlar.

9.    Öğrenciler birleriyle kaba konuşmaz, kaba fiziki şakalaşmalarda bulunmaz.

10.   Öğrenciler her gün okula öğrenci kıyafeti (Lacivert pantolon, tişört, gri kapüşonlu) ile gelir.

11.  Öğrenciler beden eğitimi derslerinde eşofman giyer. Resmi müsabakalar haricinde şort, tayt vb. sporcu kıyafetleri giymez.

12.   Öğrenciler Servisle geliyorsa araç durmadan servisten inmez ve araca binmez. Araçlarda emniyet kemeri takar.

13.    Öğrenciler merdivenlerde koşmaz, şakalaşmaz ve basamakları tek tek iner, çıkar.

14.   Öğrenciler yağmurlu, karlı ve buzlu günlerde dikkatli yürür, bahçede koşmaz, çatı altından geçmez.

15.    Öğrenciler ıslak zeminli alanlarda dikkatli olur, şakalaşmaz ve koşmaz.

16.    Öğrenciler merdivendeki güvenlik halat ve filelerine zarar verici eylemlerden kaçınır.

17.   Beton zeminde futbol oynayan öğrenciler dikkatli davranır, kendileri ve arkadaşlarını yaralayıcı eylemlerden sakınır. Veli bu etkinliğe katılmasını istemediği öğrenci için yazılı beyanda bulunur.

18.   Öğrenciler ihata duvarlarının üstündeki demir korkuluklara tırmanmaz. Üstüne oturmaz.

19.   Öğrenciler otomatik bahçe kapının çalışma alanından girip çıkmaz. Ana kapının yaya kısmını kullanır.

20.   Öğrenciler sınıflarda pencerelerden sarkmaz, pencerelere oturmaz. Pencerelerden dışarı herhangi bir malzeme atmaz.

21.   Öğrenciler okul demirbaşlarına zarar verecek eylemlerden kaçınır. (Kalorifer peteklerine oturmaz, sıraların üstünü yazmaz, etkileşimli tahtayı düzgün kullanır, vb.)

22.   Okula dolmuşla, yürüyerek vb. yollarla gelen öğrenciler kaldırımı kullanır; yoldan yürümez.

ERDOĞAN BÖLÜKBAŞ                                                                                                                                            OKUL MÜDÜRÜ

Yayın: 15.09.2023 - Güncelleme: 15.09.2023 10:33 - Görüntülenme: 448