ORDU / ÜNYE - Ünye Fen Lisesi

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi:1991 - 1992 Eğitim-Öğretim yılında Ünye Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitim-öğretim faaliyetine başlayan okulumuz ilk olarak Ünye Endüstri Meslek Lisesi'nde bir sınıf olarak hizmet vermeye başlamıştır.3 aylık bir eğitimden sonra Ünye Yunus Emre İlköğretim Okulu´nun en üst katında eğitim – öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuz oradan da kısa bir süre içerisinde Ünye Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´na taşınmış ve 1994-1995 Eğitim -Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.
Okulumuz Gölevi Mahallesi'ndeki tek blok üzerine 3 katlı olarak inşa edilen yeni binasının 1998 Ekim ayında bitmesi ile 1998-1999 döneminde kendi binasına taşınmıştır.
1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun adı Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi adını almıştır.
("Mehmet Refik Güven" okulumuzun arsasını bağışlayan Sayın Orhun GÜVEN Merhum Prof. Sayın Oktay GÜVEN ve Sayın Çağatay GÜVEN kardeşlerin dedeleridir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.)

Şu an ki yeni binamızda 21 derslik 1bt sınıfı, 1 fizik laboratuarı, 1 kimya laboratuarı, 1 biyoloji laboratuarı, 1 kütüphane, 50 kişilik toplantı salonu, 1 resim atölyesi, 1 müzik odası, 1 satranç odası, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik servisi odası, 1 öğrenci kantini, 1 arşiv odası ve her katta temizlik odası (depo) bulunmaktadır.
Okulumuz erkek yatılı olduğundan okulumuza ait 96 yatak kapasiteli bir pansiyon da bulunmaktadır. Söz konusu pansiyonda yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerinden gelerek okulumuza kayıt yaptıran istekli öğrencilerimizin bir kısmı da okul pansiyonundan ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Ayrıca İMKB tarafından yaptırılan 500 kapasiteli spor salonumuz da mevcuttur.

Hizmet yılı ortalaması 10-20 yıl olan öğretmen kadromuz sayıca tamdır. Öğretmenlerimizin tümünün bilgisayar sertifikası sahibi olup bilgisayarı rahatlıkla kullanmaktadır.

Okulumuz açıldığından bu yana sosyal ve kültürel faaliyetlerde son derece önemli mesafe kat etmiştir. Her yıl yaklaşık 20 öğrenci kulübü faaliyetlerini sürdürmektedir. Spor alanında futbol, basketbol ve voleybolda il düzeyinde başarılara imza atan okulumuz satranç ve izcilik alanlarında da başarılı hizmetler vermektedir. Ünye Çimento ile TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen Matematik Yarışması'nda 2003, 2005 ve 2007 yıllarında İl(Ordu), enson 2008 ´de ise Türkiye birinciliği kazanan okulumuz ülkemizde seçkin, başarılı, uzman akademik ve idari kadrosu ile üniversite sınavlarında başarı sıralamasında da hak ettiği yeri hep almış ve almaya da devam edecektir.

Okulumuz, yabancı dil ağırlıklı orta öğretim kurumudur. Amacımız, Atatürkçü düşüncenin ışığında onun İlke ve İnkılâplarına tam bağlı, laik, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi, genel kültüre ve teknolojiye hakim, evrensel kültürü benimsemiş, kendi öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmektir. Ünye Fen Lisesi, çağdaş eğitim program ve uygulamalarıyla 21. yüzyıla dönük bir eğitim yapmaktadır.

Okulumuzda 2022- 2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle halen 1 müdür,1 Müdür Başyardımcısı,
2 müdür yardımcısı, 1 bt rehber öğretmeni,2 Rehber Öğretmen, 35 kadrolu öğretmen,1 Şoför,1 Hemşire ,1 sözleşmeli aşçı,1 sözleşmeli aşcı yardımcısı , 3  temizlik personeli ve 3 TYP kapsamında  eleman çalışmaktadır

Okulumuz 2014-2015 Eğitim öğretim yılından itibaren Fen Lisesine dönüşmüştür.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılından itibaren yeni binasına taşınmıştır.

03-11-202003-11-202003-11-202008-11-2020

Yayın: 22.11.2012 - Güncelleme: 11.09.2022 10:26 - Görüntülenme: 8267